Toelichting partnerdossier

Partnerdossier 2022-2023 – VRG Brussel

Voorwoord

In dit partnerdossier zetten we graag alle activiteiten en mogelijkheden die het Vlaams Rechtsgenootschap Brussel voor uw bedrijf kan bieden op een rijtje.

Opgelet: de prijzen worden op onze website niet meegedeeld. Indien u zich graag wenst te informeren omtrent de tarieven, kan u ons steeds bereiken op vrg@vub.be waarna wij u graag het partnerdossier inclusief prijzen overhandigen.

Sociale media & mailing

Anno 2022 tracht het VRG ook op social media haar beste beentje voor te zetten. Onze Facebookpagina telt inmiddels meer dan 2600 volgers en ook onze Instagram- en LinkedIn pagina’s zitten volop in de lift. Social media is voor ons een manier om publiciteit te maken en om onze volgers op de hoogte te houden. Het is bovendien een onmisbaar en snel communicatiemiddel naar de studenten toe. Wij zijn een gevestigde waarde in de jaargroepen (een soort van forum tussen studenten waar zij met al hun vragen terecht kunnen), waarin het VRG publiciteit maakt voor evenementen, stage, jobs enzovoort.

Het VRG beschikt overigens over de mogelijkheid om per mail de gehele faculteit Recht & Criminologie te bereiken. Doorheen de jaren hebben we een omvangrijke database van e-mailadressen van studenten verkregen. Deze gegevens mogen gebruikt worden voor commerciële doeleinden. De mogelijkheid bestaat dus om, via het VRG, een mail te sturen naar al deze studenten.

 • All-in module om gedurende het hele jaar onbeperkt mails te mogen versturen én posts op onze sociale media kanalen te mogen plaatsen
 • Versturen van 10 mails/plaatsen van 10 posts op onze social media kanalen
 • Versturen van één mail/plaatsen van één post op onze sociale media kanalen

Lezingen & workshops

Het Vlaams Rechtsgenootschap Brussel is uw partner bij uitstek in het organiseren van lezingen en workshops. Wij bereiken het juiste doelpubliek en nemen de logistieke en organisatorische taken voor onze rekening zodat uw bedrijf enkel hoeft te denken aan de workshop of lezing zelf. Ook zorgen we voor een uitgebreide promotie-aanpak zodat u kan terugkijken op een succesvol evenement.

Hiervoor rekenen we uiteraard op de expertise van bedrijven en gastsprekers. Is uw bedrijf of kantoor een autoriteit geworden in een bepaald rechtsdomein of bent u enthousiast om bepaalde materie uiteen te zetten voor onze studenten, neem dan contact met ons op via vrg@vub.be

RC JOB FAIR

De RC Job Fair is door de jaren heen uitgegroeid tot een succesvolle carrièredag vol opportuniteiten voor onze studenten vanaf derde bachelor tot en met onze masterstudenten. Studenten kunnen er op een laagdrempelige manier kennismaken met de verschillende kantoren en bedrijven en op die manier de eerste stappen zetten in hun professionele loopbaan. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dit opnieuw gepaard met een lunch en een receptie om de dag gezellig af te sluiten in een meer informele context.

Wij bouwen hiervoor verder op onze gebruikelijke formule waarbij we jaarlijks meer dan 250 studenten en 50 bedrijven mogen verwelkomen.

Dit academiejaar slaan we de handen opnieuw in elkaar met Elsa Brussel.

Mogelijkheden:

 • Kleine stand
 • grote stand
 • CV-boek indien u deelneemt aan RC Job Fair
 • CV-boek indien u niet deelneemt aan RC Job Fair
 • Deelname aan bedrijvenboek met eigen presentatie

De Job Fair gaat door op 7 november 2022. Locatie zal later nog worden meegedeeld.

Voor inschrijving dient u niet naar ons algemeen e-mailadres te mailen, maar naar: jobfair.vub@outlook.com

RC JOB DAYS

Tijdens de RC Job Days worden diverse lezingen georganiseerd die meer duiding geven aan onze studenten over welke mogelijkheden zij beschikken na het behalen van hun diploma. Wij trachten gedurende deze twee weken vooral beroepen aan bod te laten komen die gedurende de Job Fair en de lezingen iets minder belicht worden zoals gerechtsdeurwaarder, diplomaat of criminoloog bij het Family Justice Center.

De verschillende gastsprekers lichten toe hoe hun carrière van start ging en wat hun job precies inhoudt. Kortom: alle praktische vragen waarmee onze studenten zitten, zullen worden beantwoord.

Interesse om een lezing te geven aan enthousiaste studenten en om uw beroep wat te promoten? Stuur dan een mailtje naar vrg@vub.be

Brussels Law School Lunch

Samen met onze zustervereniging Brussels Law School Consultancy vzw zullen we opnieuw een networking lunch organiseren. Dit is de ideale gelegenheid voor studenten en werknemers van advocatenkantoren of consultancy bedrijven om samen te komen voor een networking event én om de nog openstaande vacatures in te vullen.

Dit evenement zal plaatsvinden in het voorjaar van 2023. Een concrete datum en de kostprijs zal zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden.

Indien uw kantoor interesse heeft om onze beste en meest gemotiveerde masterstudenten te ontmoeten, neem dan contact op met ons via vrg@vub.be

Website

Het Vlaams Rechtsgenootschap Brussel heeft een eigen website om zo naast onze social media kanalen een platform te hebben waarop u verdere uitleg over ons bestuur, onze vereniging en onze activiteiten kan terugvinden. Ook krijgen onze partners, eventuele vacatures en de cursusdienst hier de nodige aandacht.

In verband met onze website bieden we de volgende mogelijkheden aan:

 • Logo met link onder tabblad “partners” gedurende een jaar
 • Logo met link onderaan elk tabblad gedurende een jaar
 • Volledig eigen tabblad gedurende een jaar

Neem alvast een kijkje op onze website: http://www.vrgbrussel.be

Galabal der Rechten & Criminologie

Het academiejaar is uiteraard niet compleet zonder het prestigieuze jaarlijkse Galabal der Rechten & Criminologie. Naast het feit dat dit hét moment is voor de studenten van onze faculteit om de dansvloer onveilig te maken in baljurk of maatpak is het ook een ideaal netwerkmoment waarbij studenten, alumni, professoren, bedrijven en andere prominenten elkaar kunnen terugvinden in een feestelijke omgeving.

Als een van de grootste feestelijkheden aan de Vrije Universiteit Brussel mogen we tot wel vijfhonderd gasten ontvangen. Wederom zal er ook op deze editie van ons galabal in de mogelijkheid worden voorzien om uw bedrijf te laten pronken op onze affiches en locatie.

Bij interesse mag u ons contacteren via vrg@vub.be

Cursusdienst

We bieden in samenwerking met de Overkoepelende Studentendienst de rechten en criminologiestudenten de mogelijkheid om samenvattingen en ander cursusmateriaal aan te kopen bij onze eigen cursusdienst. Hierop kunnen we uw logo/advertentie plaatsen. Daarnaast verbinden we er ons ook toe om eenmalig, een extra publiciteit (in de vorm van flyers, totebags, etc.) te verspreiden. Indien jullie ons van bepaalde voorwerpen voorzien, waarop jullie logo wordt weergegeven, staan wij in voor de uitdeling aan onze studenten.

Charity

Ook dit jaar zetten wij opnieuw ons beste beentje voor met het charity comité. Dit comité is onderdeel van het VRG en heeft als doelstelling het steunen van enkele goede doelen. Samen met de leden van dit comité worden er evenementen georganiseerd waarbij telkens een bepaalde organisatie in de kijker wordt gezet zodoende dat deze organisatie naast publiciteit ook financiële steun krijgt van het VRG. Hierbij ligt de focus vooral op organisaties die onze leden nauw aan het hart liggen en die de studentengemeenschap ondersteunen.

De voorbije academiejaren werd er reeds geld ingezameld voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en Think Pink. Ook is het doneren van bloed een vaste uitstap geworden van onze vereniging.

Is er een organisatie die u nauw aan het hart ligt of die u een duwtje in de rug wil geven en heeft u interesse om samen met ons een actie op poten te zetten? Laat het ons dan weten via vrg@vub.be

Slotwoord

Alvast bedankt om dit partnerdossier door te nemen. Indien u interesse in één van deze initiatieven of verdere vragen heeft; mag u ons contacteren op het volgende e-mailadres: vrg@vub.be

Hopend op een positief antwoord,

Lauren Weemans – Voorzitter
Branco Bollen – Ondervoorzitter
Louise Ramon – PR-verantwoordelijke